.

 

 

DUO KOBALT

Welkom bij Duo Kobalt, twee duo's bestaande uit pianist Roland Veenstra en zangeres Anna Maria Roos én pianist Rik Groenhuijzen met dezelfde zangeres. Meestal treden we als twee aparte duo's op, onder dezelfde naam.
Wij brengen zang-piano en piano-solo stukken uit het klassieke repertoire; muziek variërend van de 17e tot en met de 20e eeuw.
We houden van variatie en contrasten in de keuze van muziekstukken. Soms is het een thema, soms een muziek periode of componist waar het programma op gebaseerd is. Als publiek kun je ontspannen bij bekende klanken of verrast worden door onbekender werk. Uiteraard houden we rekening met de wensen van een podium en haar publiek. Ook voor een enkel pianostuk of lied kunt u bij ons terecht.

Liefdenoot
Liefdesnoot is een muziektheater gebaseerd op een aantal liederen uit Die Winterreise van Schubert en een aantal liederen uit Frauenliebe-und Leben van Schumann, in Nederlandse vertalingen. (Jan Rot, Brenda Reyne, Anna Maria Roos) De liefde wordt beleefd vanuit het perspectief van de man en de vrouw. Vervulling, afscheid en vooral eindeloos verlangen wordt verklankt in mooie muziek en eenvoudige beelden. Liefdesnoot duurt ongeveer 40 minuten en kan gecombineerd worden met een aanvullend muzikaal programma.

Presentatie
Tijdens onze optredens betrekken we het publiek bij de muziek door altijd iets te vertellen over een muziekstuk; veelal over de inhoud of betekenis van een lied of over de bedoeling van een componist met een bepaald werk. Onze intentie is daarbij het luisteren en de beleving van de muziek te intensiveren.
         
Onder Roland Veenstra piano kun je lezen over de passie, ervaring en mogelijkheden van Roland Veenstra.

Onder Anna Maria Roos zang beschrijft Anna Maria haar zang en ervaring.

Bij Opnames is een kleine selectie van onze muziek te horen.

De Agenda laat een overzicht zien van optredens tot nu toe.


Een luisteraar tijdens ons optreden op 13 september 2015 schreef een gedicht over één van de muziekstukken:

music for a while
 
het stromen van de zon
zei de zangeres nee
ik bedoel het water
maar ze stroomden allebei
de stem en de piano
een zeventiende-eeuwse
regenboog scheen
van buiten naar binnen
het kleine kerkgebouw in
en van binnen naar buiten
naar alle tijden voor even
 
 
Epse, 13 september 2015 voor Roland Veenstra en Anna Maria Roos
van Sander Grootendorst

Ben je op zoek naar klassieke muziek voor een (koffie)concert of een speciale gelegenheid zoals een bruiloft of befrafenis, laat het weten! U kunt per mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch, 06 53858876 contact opnemen.