.

stop zelfkritek, stap in het nieuwe

 

De ideale relatie?! Vrijdag 10 februari 2017
Over verlangens, beperkingen en ontdekkingen in belangrijke relaties


Je relatie(s) zijn een prachtige ingang om te ontdekken wie je bent, wat je motiveert en waar je naar verlangt.
In de workshop onderzoek je één of meerdere belangrijke relaties in je leven, zonder dat de ander aanwezig hoeft te zijn.

Natuurlijk weten we dat het niet bestaat, de ideale relatie. Ook in de bijna ideale relatie is er wel een moment waarop je vriendin je teleurstelt, je partner onaantrekkelijk is, je kind afstandelijk of je baas kortaf.

Daarnaast ben je zelf vast niet altijd ideaal. Bedoel je het natuurlijk wel goed, maar komt het er niet altijd zo uit, neem je de ander voor lief, vermijd je lastige onderwerpen, of volhard je in negatief gedrag.

En ook al denk je dat ideaal (willen) zijn niet speelt in jouw relaties, misschien heb je toch een voorkeur?
Graag een beetje afstand tot de ander om je vrij te voelen, of juist nabijheid om je gesteund te voelen?

Wat zijn de (onbewuste) idealen die spelen in de relatie met een ander? En hoe pas je je aan om de relatie zo ideaal mogelijk te krijgen of te houden? Wat waardeer je wel/niet in de ander en wat maakt dat duidelijk over jezelf? Dit zijn de vragen die aan de orde komen in de workshop.

De dag heeft een duidelijke opbouw zodat je stap voor stap kunt ontdekken wat je motiveert en waarmee je je identificeert. Natuurlijkerwijs ontstaat er door dit onderzoek ruimte voor nieuwe ervaringen. 
Er worden verschillende oefeningen en werkvormen gebruikt, o.a. onderzoek, visualisatie, expressie.


tijd: 11 - 17.30 uur
plaats: Binnenweg 38, Almen
prijs: €80,- inclusief thee/koffie

Wil je meedoen? Je kunt me bellen of mailen: 06 53858876 of via het contactformulier.

De laatste jaren heb ik vooral ervaringsgerichte bijscholingsdagen aan therapeuten gegeven. Op de bijscholingspagina vind je veel feedback van deelnemers. De feedback geeft een indruk over de sfeer waarin ik werk.

 

Stop zelfkritiek - Stap in het nieuwe

Zelfkritiek is als remmen terwijl je probeert op te trekken

Deze workshop helpt je om nieuwe stappen te maken.
Met zelfkritiek ondermijn je positieve veranderingen. Het houdt je bij het oude en vertrouwde ook al lijkt deze stem je continu aan te sporen tot verbetering. Door de beweging van zelfkritiek te stoppen ontstaat er ruimte voor iets nieuws: meer ruimte en vrijheid om je hart te volgen in je dagelijks leven. Én ruimte voor nieuwe stappen om lang gekoesterde wensen of nieuwe passies te gaan leven.

Stop met zelfkritiek
Tijdens deze dag ga je kijken naar de levensgebieden waarin zelfkritiek een grote(re) rol speelt. Denk daarbij bv. aan je werksituatie, je relatie(s), je lichaam, hoe je met je tijd, geld en/of energie omgaat.
In de workshop krijg je manieren aangereikt om zelfkritiek te stoppen door:
– de signalen van zelfkritiek te herkennen
– het begrijpen van de functie van zelfkritiek
– het adequaat leren verdedigen tegen deze kritische stem
Op een levendige en speelse manier wordt deze stem en zijn functie verkend. We gebruiken o.a. onderzoek, expressie, opstellingen.

Stap in het nieuwe
Door een effectieve verdediging ontstaat er ruimte voor een nieuw gevoel in jezelf, voor je wensen en voor nieuwe stappen. In de workshop kun je gaan ontdekken welke nieuwe ervaring er verscholen gaat achter jouw zelfkritiek.

datum: volgt nog voor 2017
tijd: 11 - 17.30 uur
plaats: Binnenweg 38, Almen
prijs: €80,- inclusief thee/koffie koekjes.

Voor meer informatie kun je me bellen 06 53858876 of contact opnemen via het contactformulier.