.

praktijkruikte relatietherapie

 

 

Relatietherapie                                                           

Door de intensiteit van een partnerrelatie kan deze relatie een bron zijn van inspiratie en/of moeilijkheden. Als de moeilijkheden de boventoon gaan voeren kan relatietherapie een manier zijn om nader tot elkaar te komen.

Liefdespartners

Liefdesrelaties kunnen vervulling geven van menselijke behoefte aan samenzijn, autonomie, veiligheid, vrijheid, plezier, warmte, waardering en intimiteit. Als één van de partners het gevoel heeft dat aan een belangrijke behoefte niet wordt voldaan, kan dat leiden tot ongenoegen, strijd, gezeur, en allerlei negatieve patronen binnen de relatie. Veel partners hebben een verbinding in liefde en seksualiteit, wat ontspanning en verdieping geeft als het goed loopt en frustratie en afstand als niet de wensen van beide partners worden vervuld. Daarnaast delen we vaak de zorg voor kinderen, financiën en bezit. Het organiseren en functioneren als gezin kan een belangrijk deel worden van de relatie, soms ten koste van het persoonlijke contact. In al deze aspecten kan de liefdesrelatie een belangrijke leerschool zijn om open en kwetsbaar te durven zijn en met respect en echtheid jezelf en de ander te benaderen.

Hoe werkt relatietherapie?

Samen met je partner naar een begeleider gaan kan veel verhelderen over jezelf en de relatie. Hoe je in het dagelijks leven op elkaar reageert, wordt opgemerkt en gereflecteerd. Je wordt uitgenodigd om achter de woorden in je lichaam te voelen, wat veel duidelijk kan maken over waar je bijvoorbeeld bang bent, je terugtrekt of  je laat zien in de relatie. Contact kan daardoor echter worden.
We werken niet aan een ideaal in gedrag en communicatie. Wel kun je gaan ervaren dat het mogelijk is om open te zijn in contact. De relatie kan dan haar eigen unieke en veranderende vorm vinden.
Soms wordt in de relatietherapie duidelijk dat voor één of beide partners de relatie niet meer voortgezet kan worden. De relatietherapie kan dan de veiligheid bieden om tot duidelijkheid en afronding van de relatie te komen.

Aanmelden

Hebben jullie belangstelling voor begeleiding van je relatie, dan is de eerste stap een kennismakingsgesprek. Hierin verkennen we de wensen die bij ieder van jullie leven en kijken we of deze passen bij mijn manier van begeleiden.
Mochten jullie beiden besluiten om tot begeleiding over te gaan, dan krijgen jullie individueel een intakeformulier en maken we een afspraak. Het vervolg van de begeleiding is een open proces. Soms is een enkele sessie precies dat wat jullie wensen of nodig hebben, soms vraagt de relatie om een langduriger begeleiding en commitment van de partners. De keuze komt in samenspraak met elkaar en met mij tot stand.

Praktische informatie

Kennismakingsgesprek duurt 30 minuten. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Een sessie duurt één uur en vijftien minuten en kost €80,-.

locatie:
Binnenweg 38
7218 MB  Almen

Voor meer informatie kunt je contact opnemen via het contactformulier of bellen met 06 53858876.

Op http://de-relatietherapeut.nl/ vind je een uitgebreide website met informatie over de relatietherapie die ik geef.