.

Anna Maria

 

 

Als zangeres en (muziek)theatermaakster ben ik te horen in Yentl Flavour, een trio wat volksmuziek, klassiek muziek en eigen composities brengt. Met dit trio hebben we de voorstelling 'Reikhalzen naar het leven' ontwikkeld, muziektheater gebaseerd op teksten van Etty Hillesum.

Met pianist Roland Veenstra en pianist Rik Groenhuijzen breng ik klassieke muziek vanaf de 17e eeuw. Componisten zoals o.a. Dowland, Purcell, Schubert, Schumann, Dvorak, Hahn, Britten, Bernstein, Heggie, Barber komen in het repertoire aan bod. Met Roland Veenstra maakte ze het muziektheater 'Liefdesnoot', gebaseerd op delen uit Die Winterreise van Schubert en Frauenliebe-und Leben van Schumann.

In Duo Thee maak ik samen met Cornelie Wannee muziektheater. Onze eerste productie was een eigen bewerking van het verhaal en de muziek van de opera Porgy en Bess, van George Gershwin. Ook geven we concerten van eigen bewerkingen van klassieke muziek en volksmuziek, waarbij de muziek niet alleen vertolkt maar ook verbeeld wordt.

Daarnaast componeer ik af en toe een lied o.a. op gedichten van Brenda Reyne, Coby Dekker en op eigen teksten. Deze muziek wordt vooral uitgevoerd door Yentl Flavour.

Ik studeerde klassieke zang bij o.a. Hanneke de Wit, Paul Triepels en Johannette Zomer, volgde verschillende masterclasses o.a. bij Emma Kirkby.